Door de regel wordt de nieuwe CAO, waar misschien jij ook onder valt, aan alle werknemers binnen de organisatie aangeboden, en wellicht staat de CAO ergens online op de bedrijfssite of op het bedrijfsintranet.Natuurlijk kan het geen kwaad wanneer de cao online staat daar moet ook helemaal niets aan veranderd worden. Helaas is dit meestal een statisch PDF of DOC document waar het lastig is iets op te zoeken. Natuurlijk kan iedereen een cao boekje krijgen, velen zullen daar dan ook terecht om vragen.

Er is nu een CAO interactieve site, vele collega’s hebben de weg daarnaar al gevonden. Het is misschien een aardig idee om deze site aan alle collega’s bekend te maken.

Het betreft de website http://www.onlinecao.nl "CAO online" hier staan en komen verschillende cao,s echt online te staan. Online betekend hier dat er genavigeerd kan worden binnen de betreffende cao. Meestal tot wel 100 artikels en meer zijn met een klik te vinden.

De voordelen van www.jaclang.nl "Cao online" zijn:

  • dat je per cao of alle cao’s kan zoeken per zoekwoord of – zin.


  • De index van de cao zijn hyperlinks waardoor je direct op de pagina komt die je hebt gevraagd.


  • Veel verwijzende artikels zijn hyperlinks


  • je kan altijd direct terug naar de eerdere pagina door de “terug in historie” te gebruiken.
Het is ook mogelijk om per pagina, een voor een, van begint tot het eind of terug te navigeren.

Zet de pagina (artikel) die je vaker nodig hebt gewoon in je favorieten. http://www.onlinecao.nl staat al ruim 15 jaar online en is uitgegroeid tot een begrip in de chauffeurskringen binnen de internet omgeving, diverse advocaten hebben een band met www.jaclang.nl door bijvoorbeeld een link op hun eigen site te plaatsen. Via de verschillende forums wordt zeer vaak verwezen naar deze site. Vele werkgevers gebruiken deze "cao online" als naslag werk.

Via onze nieuwsbrief wordt je op de hoogte gehouden van de cao prikkelingen Het aantal abonnees op de nieuwsbrief bedraagt op dit moment circa 2200. bijna iedere dag komen er nieuwe inschrijvingen bij.

Gemiddelde bezoekers:

  • Pageviews per jaar: 213.317


  • Bezoeken per maand 6.044


Deze site heeft per 28-07-09 een metamorfose ondergaan.

  • Alle onnodige links zijn verwijderd, de hinderlijke popup vensters behoren tot het verleden,


  • per cao kan je zien in welke cao je aan het bladeren bent.


  • Enige advertenties staan op een vaste niet hinderlijke plaats,


  • Google ads zijn toegevoegd om uit de kosten te komen.


Verder is het geen commerciële site en alleen op informatieve wijze opgezet.

Het is misschien een idee om een link naar deze site http://www.onlinecao.nl op het intranet en in de (digitale)presentaties (bijvoorbeeld uw personeelsblad) te plaatsen.

Ook is het mogelijk wanneer er aan de cao gerefereerd wordt in een memo of mail, deze link met het artikelnummer er bij te plaatsen bijvoorbeeldnaar boven

terug in history